Restauratie

Na een bijna drie jaar durende restauratie van gebouwen en terrein, geldt 'Les Roullets' vandaag de dag als een van de mooiste domaines in de omgeving. Wie van stijlvolle luxe zonder overdreven opsmuk houdt, in een mix van antiek en modern, zal zich hier zeker thuisvoelen.

Het hoofdgebouw heeft door zijn unieke ligging (360 graden zicht) in de Romeinse tijd als ‘oppidum’ (kleine legerplaats) in de middeleeuwen, ten tijde van de in deze streek hevige godsdiensttwisten tussen katholieken en protestanten, als ‘mas fortifié’ (versterkte hoeve) gediend.


Ontspanning

Een verwarmd zwembad met pool house en grote terrassen met luxe ligbedden zorgen er verder voor dat u zich bepaald niet hoeft te vervelen.  

Voorts is er een mooie ommuurde bomencour met uitzicht op het ruïnedorp Oppède-le-Vieux, die in zijn geheel ter beschikking staat aan de gasten.

Er is een orangerie/living voor de gasten met koelkast, draadloos internet, cd en i-pod aansluiting. Ook is hier de mogelijkheid zelf een snack, broodje of salade te bereiden.

 


Het Landgoed

Naast alle mogelijkheden die deze streek biedt, kunt u op het domaine wandelingen maken langs onder meer een 700 jaar oude eik, een middeleeuwse wasplaats, een ondergrondse trap naar een irrigatiesysteem uit de Romeinse tijd en gebruikmaken van de her en der verspreid staande zitjes op prachtige uitzichtpunten. Buiten de wijngaard (een biologische AOC Côte de Luberon Rouge) heeft het landgoed een fruitboomgaard, olijfboomgaarden en bebossingen..