De Provence wordt vaak vergeleken met Toscane in Italië en tot de mooiste streken van Europa gerekend. En dat is zeker niet ten onrechte!


Het Luberondal, tussen het Luberongebergte aan de zuidkant en het Vauclusegebergte met de Mont Ventoux aan de noordkant, is het hart van de Provence en bestaat uit glooiende hellingen met wijngaarden en fruitbomen, afgewisseld door bossen, lavendel- en tijmvelden. Een prachtig gebied waar men niet alleen eindeloos kan wandelen en fietsen, maar dat ook bij uitstek per auto is te verkennen. De schitterende natuur met verspreid liggende authentieke boerderijen en rustieke middeleeuwse dorpjes, waarvan vele behoren tot de mooiste van Frankrijk, is betoverend. Hier hoeft u niet te vrezen voor massatoerisme, schreeuwerige campings of plat vertier, maar vindt u kleurrijke Provençaalse markten, een keur aan authentiek Franse restaurants (op vaak idyllische locaties) en talloze muziek– en theaterfestivals, brocantes etc.
 
Leuke steden als Apt, Marseille, Aix-en-Provence, Avignon, l’Îsle-sur-la-Sorgue (dé antiekstad van Frankrijk) en Arles (woonplaats van Van Gogh) alsook de Middellandse Zee, de Gorges du Verdon en de Camargue liggen op korte afstand.
 
Kortom, de Provence is een streek waarop u absoluut nooit uitgekeken raakt!
 
Nuttige informatie kunt u verder vinden op ondermeer de volgende websites: provence.startkabel.nl